En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Hiç işkil namevcut ki yangın felaketi, yıl ortamında kişi kaybına sebep olan en muhteşem etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kısaca bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem de orospu yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli örgüda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında sevimli ve mal kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel hava anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya dürüst kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çhileışması ve kapıyı sonuç kapatması gerekir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi dâhilin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın temelladıktan sadece 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bâtınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Kullanılan kapı fitili dâhilin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan soylu erki kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlanabilir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Sınırlı bir ısıya derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlamlayana denli dayanması çok önemlidir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çalışmasına imkân sağlar. Yangın kapıları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası üzere müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya sair bir evgin durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Binanın ciğerinden horya hak inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın mütenasip standartlara ve yönetmeliklere yaraşıklı olup olmadığını yakalamak muhtevain kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir vesair özelliği kilit + düzen seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara simultane kolay Yangın Kapısı ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page